”Köpt laget på NK”

IFK Kristianstad vann senaste mötet mot Lugi HF med 27-24. Efteråt gick snacket om varför Lugi HF förlorade samtidigt som Axnér skickade en Passning till IFK Kristianstad, ”köpt laget på NK”.

Skillnaden lagen emellan som Axnér kommenterar handlar i grund och botten om IFKs stora ekonomiska muskler. Kristianstad har efter förra årets stora framgångar kunnat hämta in stora ekonomiska vinster, man förfogar nu över en ekonomi som ingen annan klubb i Elitserien kan mäta sig med.

Dessa ekonomiska förutsättningar har gett Kristianstad möjligheten att blanda egna förmågor och talanger med värvade storstjärnor som presterar i alla lägen. Kristianstad har satsat på en bred trupp med ett gäng stjärnor att bygga laget kring.

Utöver alla elitseriematcher kommer laget få mäta sig med stora klubbar ute i Europa i Champions League-spelet. För att bibehålla en bra nivå på träningar och matcher behövs en bred trupp med motiverade spelare blandat med äldre rutinerade och meriterade spelare.

En sådan rutin hittar du bara ute i Europa. Där har IFK haft chansen att göra det som andra Elitserieklubbar än så länge bara kan drömma om, plocka in rutinerade och meriterade namn som presterar på topp i både Elitserien och CL, för att bara nämna en, Iman Jamali.

***

Om vi blickar vidare mot matchen imorgon 24/9 19.00 i Kristianstad arena kommenterar IFKs tränare Ola Lindgren situationen.

Hur ser det ut med truppen inför morgondagens match?

-Finns lite osäkerhet med Jepson (Johan) och O’Sullivan (Christian) imorgon!

Hur ser du på mötet med nykomlingarna HIF Karlskrona som har en gammal IFK-spelare i truppen? 

-Alltid kul att spela hemmamatcher med vår härliga publik i ryggen! Karlskrona är en pigg nykomling och har redan tagit 4 poäng, alltid kul att möta gamla spelare.

Matchen visas på TV4 Play Premium med start 18:55.