KLART: Ystads IF har lyckats förlänga med talangen

Jonathan Svensson. Foto: www.norden-cup.se

I veckan blev det klart att Ystads IF förlänger kontraktet med talangen Jonathan Svensson. Niometersspelarens nya kontrakt sträcker sig till 2020. 

Tidigare i veckan meddelade Ystads IF via sin officiella hemsida att klubben lyckats förlänga kontraktet med Jonathan Svensson till 2020. Det betyder att talangen stannar i sin moderklubb i ytterligare några säsonger – minst.

– Det känns väldigt kul och spännande att kunna krita på ytterligare år med YIF. Jag har under året i högsta serien känt att jag blivit en del av laget och jag stortrivs. Ystad har alltid varit min hemmaplan och en sorts trygghet, så därför känns det extra kul att jag får fortsatt förtroende här i stan och i Ystads IF, säger Jonathan Svensson till hemsidan.

Klubbledningen pekar på att Jonathan Svensson är en man för framtiden och att det är en medveten strategi att bygga laget kring egenfostrade spelare, då det stämmer väl in i bilden av hur man vill att framtidens Ystads IF ska se ut. Jerry Hallbäck, tränare i klubben, är också nöjd med förlängningen.

– Det känns både kul och spännande att Jonathan vill förlänga med sin moderklubb till 2020, nu känner jag att vi får tid på oss att lägga upp en långsiktig utvecklingsplan för Jonathan. Jonathan har gjort några fina inhopp och prestationer i Handbollsligan, varit nyttig för YIF U i division 1 och i somras var han en viktig spelare för U19-landslaget i Georgien. Jag ser goda utvecklingsmöjligheter i Jonathan och under hösten kommer vi lägga extra fokus på hans anfallsspel, säger Jerry Hallbäck.