KLART: Stenmalm återvänder till Sverige – klar för Ystads IF HF

Handbollskanalen var rätt ute – Philip Stenmalm lämnar polska Wisla Plock och spelar nästa säsong i Sverige och Ystads IF HF, vilket bekräftades av klubben under torsdagen.

Senast Philip Stenmalm representerade en svensk klubb var 2013. Klubben var HK Drott och tiden i Drott kröntes med ett SM-guld. Guldet följdes av spel i spanska La Rioja, danska KIF Kolding och franska PAUC. Senaste klubbadressen har varit polska Wisla Plock.

Första säsongen i Plock var positiv för Stenmalm som presterade med skytte såväl som bra försvarsjobb. Nuvarande säsongen har mestadels varit präglad av försvarsspel. Nu har turen att dra nytta av Stenmalms handbollskunskaper kommit till Ystads IF HF.

– Philip är en spelare som stod högt upp på min önskelista. En tvåvägsspelare av hög kaliber som lägger stor vikt vid försvarsspel. Han känns dessutom väldigt motiverad trots att han kommer hem efter många år utomlands. Hans erfarenhet från utlandsäventyret, inte minst av olika typer av försvarsspel, tror jag kommer bli en stor tillgång för oss framöver, säger YIFs tränare Oscar Carlén i ett pressmeddelande från klubben.

Kontraktet mellan Stenmalm och YIF löper över tre säsonger och vänsternian ansluter till Ystad säsongen 2021/22.

Pressmeddelande: Rutinerade Philip Stenmalm till Ystads IF