Klart: Linus Ekman återvänder till IK Sävehof

Linus Ekman. Foto: Viktor Ljungström

Inför förra säsongen lämnade Linus Ekman IK Sävehofs organisation för att bli ansvarig för HK Malmös utvecklingslag. Nu står det klart att Ekman återvänder till Partille, den här gången som assisterande tränare, ansvarig för herrjuniorerna samt som gymnasieinstruktör på Partille handbollsgymnasium.

– Ett spännande uppdrag att få assistera Mikael Apelgren samtidigt som jag får utveckla spelare på juniorsidan och i gymnasiet. Sävehof ligger mig varmt om hjärtat då jag spelat i klubben sedan ungdomsåren och att jag testat på lite uppdrag utanför klubben känns lärorikt och det har utvecklat mig som person och ledare. Detta skall bli jätteroligt, säger Linus Ekman i ett pressmeddelande.

Ekman vann flera titlar som spelare i IK Sävehof och har dessutom tagit hem flera USM-guld som ledare. Inför förra säsongen flyttade Ekman till HK Malmö, där han hade hand om klubbens utvecklingslag. Men nu står det alltså klart att den talangfulle tränaren återvänder till Partille, något som naturligtvis glädjer klubbens sportchef Emil Berggren.

– Linus har en fantastisk potential, härlig bredd som tränare och en gedigen erfarenhet som spelare och duktig på att administrera och jobba enligt den plan vi kommer lägga upp, för vår akademi och Handbollsgymnasiet. Linus kommer att gå långt som tränare och därför känns det extra roligt att välkomna Linus tillbaka till Sävehof, säger han.