Klart: Lindberg och Helander stannar i Alingsås HK

Benjamin Helander, Alingsås HK. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK jobbar vidare för att ha ett starkt lag på banan även nästa säsong. Som ett led i det har klubben nu förlängt kontrakten med kantessen Samuel Lindberg och Benjamin Helander, det skriver AHK i ett pressmeddelande.

Båda är 21 år gamla, båda är kantspelare och båda är skickliga målskyttar. Samuel Lindberg på högerkanten och Benjamin Helander på den vänstra. Nu står det alltså klart att spelarna fortsätter i Alingsås HK över säsongen 2022.

– Jag är jätteglad att AHK tidigt visade att de ville förlänga med mig och det var ömsesidigt. Jag är inte färdig i min utveckling och jag tycker att det här är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas i, säger Samuel Lindberg i pressmeddelandet.

– AHK är en riktigt bra klubb och jag har alla möjligheter att fortsätta att utvecklas här. Jag behöver fler minuter, matcher och säsonger i Handbollsligan för att bli än bättre handbollsspelare och då är Alingsås HK den perfekta klubben, fyller Helander i.

Mikael Franzén är tränare i AHK och säger så här om de båda spelarna:

– Både Samuel och Benjamin betyder mycket för oss. Det är två unga spelare som ständigt vill utvecklas – och också gör det. De har förutsättningar för att växa ut till de bästa spelarna på respektive position i Handbollsligan och det känns bra att de vill kämpa för att AHK även i fortsättningen ska vara ett topplag i Sverige.