KLART: Jürgen Rooba till Karlskrona

Jürgen Rooba presenterades i matchen mot IFK Ystad. Foto: Torbjörn Sunesson

”Den flyfotade estländaren”, som BLT benämner honom, är klar för HIF Karlskrona. Högerkanten som gjorde 159 mål för Amo den gångna säsongen kan bli en välbehövlig målkrydda för Blekinge-laget.

ANNONS

Vi rapporterade tidigare om att Rooba var på väg till Karlskrona men att han även hade intresse från OV Helsingborg och en dansk klubb. Men lockelsen att spela i Handbollsligan var nog större och igår presenterades estländaren som HIF-spelare i förlusten mot IFK Ystad.

Rooba berättar på Estlands handbollsförbunds hemsida att Karlskrona var i kontakt med honom redan under förra säsongen men att inget konkret bud lades fram. Nu behöver däremot HIF en rejäl förstärkning, dels på högerkanten där Hampus Olsson flyttade söderut till HK Malmö.

Som coach i Karlskrona får estländare Robert ”Knirr” Andersson som han känner till från sin tid i Tyskland då Rooba spelade för Nordhorn-Lingen och Knirr var i Erlangen.

– Jag känner till honom väl efter tiden i Tyskland, och jag hoppas att vi kommer få det att vända både för spelarna och på planen. Många har lämnat laget och det kommer inte att bli enkelt för oss, men jag hoppas kunna hjälpa till att ta oss högre i tabellen än tidigare år, säger Rooba till estländska handbollsförbundets hemsida. 

Rooba, född 1989, fostrades i Reval-Sport/Kristiine innan han avancerade till topplaget HC Kehra och blev en av den estniska ligans bästa spelare med efterföljande landslagsuppdrag.

Karriären fortsatte sen i tyska Nordhorn-Lingen i 2. Bundesliga. Hans två Tysklands-år slutade med 109 respektive 78 mål.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here