Klart: Jacob Lundahl blir Alingsås HK trogen

Jacob Lundahl, Alingsås HK. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jacob Lundahl tar ständigt nya kliv i sin utveckling – nu har 20-åringen belönats med ett nytt tvåårskontrakt i Alingsås HK, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Lundahl var bara 17 år gammal när han värvades till Alingsås HK från HK Aranäs. Under tre säsonger i klubben har Lundahl utvecklats till en bärande spelare, framförallt defensivt, men även offensivt.

– Det känns väldigt bra och skönt att veta var jag kommer spela de kommande säsongerna. Jag ser ingen anledning till att röra på mig nu och jag trivs väldigt bra i klubben. Att Mikael Franzén valde att förlänga två år spelar såklart också in. Det är en trygghet, samtidigt som vi har ett skönt lag i år och de flesta blir kvar även nästa säsong, säger Jacob Lundahl i pressmeddelandet.

I år har Lundahl, på grund av skador i truppen, fått spela mycket på mittsex. En position han inte känner sig obekväm i.

– Det är såklart lite annorlunda men jag har inget behov av att spela just på nio meter. Det har varit roligt att spela på linjen och jag känner att jag utvecklats som mittsexa på den här korta tiden. Bakåt har jag en stor roll men hoppas kunna utveckla även det spelet ännu mer. Det är roligare att spela bakåt än framåt, säger han.