Klart: Inga mästarlag utses

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

En säsong utan mästarlag. Kvalet uteblir och Handbollsligan får 15 lag nästa år. Det är beskedet från Svenska Handbollförbundet som löst det formella i coronavirusets spår.

Den sista omgången i herrarnas liga ställdes in tidigare i veckan. Förbundet tog några dagar på sig i funderingarna och presenterar nu tankarna om serie och SM på svenskhandboll.se.

Följderna av ett uteblivet slutspel blir att SM-gulden inte delas ut. Damerna som hann spela färdigt i SHE får klart med nedflyttning (GT Söder) och ett nygammalt lag (Kristianstad HK) i eliten.

Handbollsligan bedöms som övriga, ej avslutade serier. HK Varberg på sista plats hade möjlighet att gå om OV Helsingborg i den sista omgången och åker därför inte ur. Däremot avancerar HK Aranäs från Allsvenskan och gör högsta serien 15 lag stark.

Angående Europaplatser meddelar svenskhandboll.se:

”Platser till Europacupspelet säsongen 2020-2021 delas ut utifrån befintliga sluttabeller. Seriesegraren erbjuds den plats som svensk mästare skulle ha erbjudits. Därefter erbjuds platserna i fallande skala till serietvåan, -trean och så vidare.”

Hela beslutet på SHF:s hemsida >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here