KLART: Hammarby värvar fransk högersexa

Hammarby Handboll fortsätter att rusta upp laget ordentligt inför nästkommande säsong. Det senaste tillskottet till spelartruppen är den franska högersexan Bastien Genty.

Via sin officiella hemsida meddelade Hammarby Handboll under söndagen att de har gjort klart med en ny högersexa. Det är fransmannen Bastien Genty som nu återvänder till svensk handboll efter ett år med studier i Frankrike.

Tidigare har Bastien Genty representerat HK County, där han på en säsong gjorde 104 mål. Efter att ha färdigställt sina studier i Frankrike är 25-åringen nu redo att satsa fullt ut på handbollskarriären.

– Nu är jag klar med mina studier och vill fokusera på min handbollskarriär till 100 procent. Jag tycker att Sverige är den bästa miljön för min utveckling, säger Bastien Genty till Hammarbys officiella hemsida.

– Jag hoppas att jag kommer passa in och jag ska se till att nyttja mina kvaliteter. Jag är en snabb spelare som alltid vill vinna. Men det viktigaste av allt, jag vill vara en bra lagkamrat.

Parallellt med sina studier i Frankrike har Bastien Genty spelat i Saint Marcel Vernon den gångna säsongen. Tanken är att fransmannen ansluter till sitt nya lag i samband med försäsongsstarten den 24 juli.