Klart: Anton Hallbäck förstärker Kristianstad

Önnereds Anton Hallbäck. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Som Handbollskanalen tidigare rapporterat väntar spel i IFK Kristianstad för Anton Hallbäcks del. Klubben bekräftar nyförvärvet med kontrakt de närmaste två säsongerna.

Kristianstad blir 25-åringens fjärde klubb på liganivå. Debuten skedde I HK Aranäs, Hallbäck tog sin kluriga spelstil vidare till Ystads IF och Önnereds HK innan återkomsten i Skåne till sommaren.

Flera klubbar var intresserade men det blir alltså den orangea som säkrar upp Hallbäcks kapacitet på högersidan.

– I Anton får vi en spelare som är allround och med bra attityd och energi. En pådrivare i såväl träning som match. Som läget är nu med Anton Haléns skada, känns det tryggt att ha säkrat upp högersidan för kommande år. Anton kommer även att hjälpa till med en del av våra samhällsaktiviteter, säger sportchefen Jesper Larsson till IFK:s hemsida.

Hallbäck själv syr ihop vårsäsongen i Önnered och summerar en tid där han förutom skadekänning också kunnat flytta fram positionerna från distans.

– Jag kom till Önnered med ett mål att bli en bärande spelare på nio meter  igen. Jag tycker själv att jag har fått en bra utveckling på detta under min tid här, säger han till Önnereds hemsida.