Klart: Andersson Moberg stannar i Alingsås HK

William Andersson Moberg. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån

William Andersson Moberg har tagit stora kliv i sin utveckling sedan flytten från IK Sävehof till Alingsås HK 2017. Nu har mittnian belönats med ett nytt tvåårskontrakt med AHK, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Jag trivs väldigt bra i klubben då det finns både bra träningsmiljö och bra tränare. Jag tror att jag kan fortsätta att utvecklas här och är glad att spela i en klubb som alltid vill vara med och slåss om guldet. Jag tror och hoppas att vi kan vara det kommande år också.

19-åringen fick sitt stora genombrott säsongen 2017–18 då han hade lekstuga med Handbollsligans försvar. Förra säsongen var lite tuffare då Andersson Moberg hade stora skadeproblem, men i år har talangen börjat att hitta tillbaka igen. Och nu väljer han alltså att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med AHK.

– En klok spelare som älskar att vara med när matcher ska avgöras. Han har utvecklats på ett fint sätt och kommer att kunna ta ännu fler kliv framöver. Det känns bra att han valt att fortsätta spela i den blåa tröjan, säger AHK:s tränare Mikael Franzén i pressmeddelandet.