Kenneth Andersson tror fullträff behövs mot LUGI

Kenneth Andersson. Foto: Daniel Nilsson, Bildbyrån

En otroligt oviss match står för dörren i Lund ikväll. Hemmalaget LUGI visade länge god form bara för att förlora mot Karlskrona i den senaste omgången. IFK Ystad briljerade hemma mot AIK senast och vann det förra mötet Skånelagen emellan. Ändå känns LUGI som knapp favorit ikväll.

LUGI förlorade borta mot IFK Ystad och radade efter det upp flera matcher utan att förlora. Men senast mot Karlskrona var det en riktig plattmatch av LUGI och bortalaget kunde skrällvinna.

I bortalaget är det lite tvärtom. IFK Ystad vinner inte alla matcher men spelar oftast kul och intressant handboll. Senast mot AIK var det aldrig något snack om saken och IFK Ystad har flera spelare som håller hög klass, eller vad sägs om Marcus Cleverly, Emil Berggren, Fredrik Petersen, Henrik Knudsen och Jesper Gustavsson? Där lär LUGI få att jobba med. Trots det är IFK Ystads tränare Kenneth Andersson full av respekt för fredagens motståndare.

– LUGI är ett speciellt lag att möta eftersom de har så otroligt många små avtal mellan spelarna i anfallsspelet. Man brukar kunna hitta tio grejer eller nåt på de lag man studerar, men LUGI har många, många fler, och de är duktiga på det spelet. I Ystad fick vi på en riktig fullträff i försvarsspelet, och det måste nog till ifall vi ska slå LUGI igen, säger han till Ystads Allehanda.

Har du inte möjlighet att se matchen på plats i Lund sänds matchen på C More med start klockan 19:00.

LÄNK: Kenneth fascinerad av Lugi: ”Ingen spelar som de gör”