Kassem Awad: ”Nu har jag blivit djupare i mitt spel”

Kassem Awad. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kassem Awad utvecklades till en av Handbollsligans bästa försvarsspelare under förra säsongen och 24-åringen har fortsatt att briljera i år. Nu ska han stoppa IK Sävehof när kvartsfinalserien drar igång för HK Malmö. – Det är kul att ha en betydande roll och jag känner att jag fortfarande utvecklas. I början kunde jag var lite för defensiv och satsa på att blocka skott. Nu har jag blivit djupare i mitt spel och läser av situationerna bättre, säger han till Handbollsligan.se.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

HK Malmö såg ett tag ut att missa andraplatsen men tack vare två imponerande segrar mot IFK Kristianstad och IFK Skövde lyckades klubben säkra andraplatsen för andra säsongen i rad.

– Vi är nöjda med andraplatsen. Det var målet från början och det var skönt att vi kunde nå upp till det. Det är såklart alltid roligt att sluta etta också, men den chansen försvann ganska tidigt, säger Kassem Awad till Handbollsligan.se.

Kassem Awad flyttade till Malmö för tre år sedan och då som niometersspelare. Men Stian Tönnesen och Konrad Rasmussen skolade om Awad till mittsexa och där har det blivit succé.

– Som mittsexa har jag blivit starkare och det har behövts på den positionen. Det är en annan grej att stå och knuffas och kämpa om bollen. Men det är kul, jag är glad att jag fått spela så mycket, säger han till Handbollsligan.se.

Nu väntar alltså kvartsfinalserie mot IK Sävehof – ett lag HK Malmö slog ut förra säsongen i just kvartsfinal med 3–0 i matcher.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är detta man har längtat efter ett tag. Sävehof är tuffa ett möta. De är ett av få lag som vunnit mot Kristianstad den här säsongen och tog en stark seger mot Ystads IF senast. Men vi ska ge allt för att vinna, säger Awad till Handbollsligan.se.

LÄNK: Kassem Awad: ”Haft en hög högstanivå”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here