Kassem Awad förlänger med Malmö

Kassem Awad. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

HK Malmö håller kvar sitt försvarsess i lagbygget. Kassem Awads nya avtal gäller över säsongen 2021/22, meddelar klubben på sin hemsida.

När Awad flyttade till Malmö för studier för tre år sedan blev HK:s andralag ett val för att hålla idrotten igång. Flytten från IFK Nyköping i division 2 var ett faktum, lyftet kom oväntat för den snabbskolade 24-åringen när Malmös elittrupp gick igenom en skadefylld tid och fick en plats ledig.

Under Stian Tönnesens träning har Awad gått från nio meter till linjekamp. De defensiva kvaliteterna antar oumbärlig nivå och Malmö har nu kontrakt på kompetensen i två år till.

– Jag är nöjd med den roll jag har i laget som viktig kugge i försvarsspelet och tycker samtidigt att jag även utvecklats framåt som mittsexa, säger Awad till klubbens hemsida.

Stian Tönnesen:

– Jag är självklart mycket glad över att vi säkrat ytterligare en viktig spelare i vårt lagbygge som ger oss en bra plattform för att kunna vinna titlar framöver. Kassem har en spetskvalitet i sitt försvarsspel och jag tycker han är en av ligans bästa på den positionen säger tränaren till hemsidan.

Länk: Kassem Awad stannar i HK Malmö