Karlsson: ”Känns viktigt att släppa in helst under 25 mål”

Sävehofs Sebastian Karlsson flyger fram. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Ikväll gäller det – tar Alingsås HK SM-guld eller kan IK Sävehof kvittera i finalserien? Handbollsligan.se har pratat med de gulsvartas Sebastian Karlsson. – För vår del känns viktigt att släppa in helst under 25 mål, säger högersexan.

IK Sävehof vann den första finalen men efter det har det varit Alingsås HK som vunnit två raka matcher och därmed satt rejält med press på Partillelaget. Seger krävs i kvällens hemmamatch för att chansen på guld ska finnas kvar för Sävehof.

– Vinna eller försvinna. Att vaska fram en ny chans till guld (på torsdag i så fall) eller att tvingas avsluta säsongen och nöja sig med silver, säger Sebastian Karlsson till Handbollsligan.se.

Sebastian Karlsson har gjort ett riktigt starkt slutspel så här långt, men har haft det lite jobbigare i de två senaste matcherna.

– Jag gjorde några pissavslut, speciellt i frilägeskontringen, säger Karlsson till Handbollsligan.se.

På frågan hur Sävehof förbereder sig inför den fjärde finalen svarar 24-åringen så här:

– Rehab, lättare träning, och video. Huvudsaken är att vi käkar bra, sover, och vilar. Båda lagen känner varandras styrkor och svagheter och då gäller mest att komma ut med bra fysik. För vår del känns viktigt att släppa in helst under 25 mål, säger han till Handbollsligan.se.

LÄNK: SEBASTIAN KARLSSON: ”VINNA ELLER FÖRSVINNA”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here