Karlskrona värvar kantspelare från Drott

Vänstersexan klar för HIF Karlskrona. Foto: Robert Boman - Bildbyrån

HIF Karlskrona ryktades häromdagen vara på gång att värva målvakten Vladan Abramovic. Nu har man bekräftat övergången av vänstersexan Linus Fernebrand från Drott.

HIF Karlskrona skriver om övergången i ett pressmeddelande:

Det är ännu en kantspelare från HK Drott som lämnar Halmstad-klubben för spel i Handbollsligan och HIF Karlskrona. 
Tidigare under säsongen gjorde HIF klart med Hampus Olsson och nu är det klart att vänstersexan Linus Fernebrand kommer för att spela med HIF Karlskrona.

Fernebrand är Drott-fostrad och har spelat hela sitt liv i den anrika klubben, men vill spela elithandboll i den gulsvarta tröjan.

– Det var den största anledningen till att jag lämnade Drott, jag vill spela på högsta nivån. Jag har tidigare spelat i högsta serien och vet att jag håller där. Jag stannade kvar i Drott när vi åkte ur, men att följa med till division 1 var inte aktuellt, säger Linus Fernebrand.

Enligt Hampus Olsson var Fernebrand Drotts bäste spelare under säsongen 16/17, men det är en ödmjuk Fernebrand som svarar på det.

– Hampus slutade trea i skytteligan, trots att vi åkte ur, så det vill jag inte hålla med om. Det är kul att han tror på mig, han är snäll. Men visst har det gått okej för mig, jag har spelat mycket och verkligen utvecklats den här säsongen.

Fernebrand tränade ett pass med HIF innan övergången och märkte direkt proffsigheten, särskilt med tanke på Karl-Johan Långs träningsschema. 

– Han går verkligen in för det, det var väldigt tydligt och det blir en nytändning för mig. Skönt med en tränare som är välutbildad och som jobbat med talangutveckling under lång tid, fortsätter Fernebrand.

Linus Fernebrand är en storväxt vänstersexa som kompletterar redan kontrakterade Hampus Dahlgren på positionen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år och han flyttar till Karlskrona i slutet av juli.

– Jag har fått en rundtur i staden och det är en vacker stad. Tidigare har jag bara besökt Idrottshallen och jag ser verkligen fram emot att spela inför publiken där. Jag såg bilder från kvalet och det såg riktigt häftigt ut, avslutar Linus Fernebrand.

Information:
Linus Fernebrand
Position: V6
Längd: 191 cm
Vikt: 86 kg
Född: 1994