Karlskrona knäckte Malmö efter paus

Nicklas Grundsten. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Inte nog med att HK Malmö åkte ur EHF-cupen i helgen. Tillbaka i ligaspelet gick möjligheten att ta över förstaplatsen om intet. Skyttarna kammade noll efter paus, gick bet mot Uros Tomic – som hjälpte HIF Karlskrona till seger.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ett positivt inslag fick Malmö med sig trots tunga 27–25 på tavlan i bortahall mot tabelltian. Robert Månsson nådde säsongsbästa i första halvlek, briljerade både bakåt och framåt i Adam Lönns frånvaro. Gästernas härförare jobbade enormt till tre måls ledning i paus.

Till väldigt liten nytta skulle det visa sig. Malmö kastade bort sitt försprång med 1–6 i början av andra halvlek. Karlskronas keeper Uros Tomic radade upp räddningarna, Tomas Reznicek tog över skyttenöjet i en sällsynt skräll.

– Det är en fantastisk glädje. För första gången på fyra år fick vi en seger mot ett topplag, sade Nicklas Grundsten till BLT.

– Vi har varit nära mot både Malmö och Kristianstad tidigare men aldrig riktigt räckt till, fortsatte Grundsten till tidningen.

Förutom att hejda Malmös tätambitioner stärkte Karlskrona sin egen position. En poäng men också ett streck skiljer ner till Guif på elfte plats.

HIF Karlskrona–HK Malmö 27–25 (12–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here