Karacic matchhjälte med två sekunder kvar

Pavle Karacic. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

IFK Skövde gick in i matchen som favoriter. Eskilstuna Guif går ur den som vinnare. Pavle Karacic blev stor matchhjälte när han avgjorde med två sekunder kvar (33-32).

Eskilstuna Guif har fått en tuff start på säsongen, men med publiken i ryggen gick man in i dagens match med en förhoppning om att bryta förlustmönstret och klättra i tabellen.

Och kanske var det idag det vände? Laget kunde knappast ha fått en bättre start på matchen, när de efter 20 spelade minuter ledde med 13-8. Gästande Skövde jobbade sig något närmare innan pausvilan, men hemmalaget såg ändå ut att ha det under kontroll.

Guif fortsatte på samma spår även under inledningen av andra halvlek. Med 45 minuter på klockan visade tavlan 24-19. Men det är sällan matcher avgörs i den 45:e minuten. Skövde kom tillbaka och med tre raka mål var ställningen 31-31 med två minuter kvar av matchen.

Fredrik Gustavsson gjorde 32-31 på straff, men Viktor Hallén kontrade med 32-32 i det efterföljande anfallet. Men tio sekunder kvar av matchen tog hemmalaget timeout och det visade sig vara ett segerrecept. Två sekunder innan slutvisslan skruvade Pavle Karacic in 33-32 och därmed gick Guif segrande ur dagens match.

Guif samlades i en segerring efter matchen och glädjen (och kanske lättnaden?) var svårt att missa. Dagens vinst innebär att Guif klättrar en plats i tabellen.

– Laget gör en fantastisk insats och vi var värda att vinna denna matchen, säger matchhjälten Karacic till Cmore efter matchen.

Att det var just Karacic som skulle få bollen i det sista anfallet var dock inte förutbestämt enligt han själv.

– Jag skulle egentligen sticka och byta, men plötsligt får jag en passning och tänker jaja.

Karacic är tydligt lättad efter matchen och menar att det var dags att plocka poäng.

– Vi tar från de rika lagen och ger poäng till de fattiga lagen, säger han skämtsamt.

I Skövdes läger var det dock inte lika glada miner.

– Tungt förstås. Det är bara att bryta ihop, rannsaka oss själva och komma igen redan på torsdag, säger Henrik Signell till Skövdes hemsida efter matchen.

Målskyttar Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 7, Elias Hall 7, Marcus Ekman 5, Kasper Larsson 4, Pavle Karacic 4, Melker Norrman 2, Erik Persson 2, Linus Gustafsson 1, Johan Palm 1

Målskyttar IFK Skövde: Marcus Sjöbrink 6, Viktor Hallén 6, Adam Ljungquist 4, Linus Gustafsson 4, William Elovson 3, Bjarni Valdimarsson 3, Jonas Burud 2, Jonas Samuelsson 2, Jesper Jensen 1, Daniel Ekman 1