Kvällens spelanalys: Kan Malmö vinna – i Scandinavium?

HK Malmös Nisse Pettersson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Anrika Lisebergshallen ska rivas och därför spelas RIK:s hemmamatcher i Scandinavium. I kväll kommer HK Malmö på besök och RIK jagar revansch efter förlusten med 35-12 (!) nere i Malmö senast. Vi tror inte att RIK lyckas.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchinfo

Handbollsligan
Kl. 19:00
RIK – HK Malmö

Inbördes möten

2018: Malmö – RIK, 35-12
2018: Malmö – RIK, 24-28
2017: RIK – Malmö, 19-20
2017: Malmö – RIK, 20-25
2016: RIK – Malmö, 27-30

Läget i laget, RIK

RIK har gått ungefär som förväntat den här säsongen och har inga problem att fixa en plats i slutspelet. Mellan lag 2-7 pågår en tuff kamp om en så bra placering som möjligt i tabellen och därmed erhålla fördelar när det blir dags för slutspel. RIK ligger just nu sexa med 31 inspelade poäng och tvåan HK Malmö har 34 poäng. RIK har visat god form efter VM-uppehållet och vunnit två av tre matcher. Förlusten var hemma mot Kristianstad, men RIK gjorde en stark insats och föll med uddamålet.

Senast vann RIK den svåra bortamatchen mot Alingsås med 30-25 och det var en av säsongens bästa matcher så här långt. Niclas Fingren glänste lite extra med nio mål. I truppen ser det bra ut förutom långtidsskadade trion Simon Örtelind, Anton Gustafsson och Oliver Wigmark.

Läget i laget, HK Malmö

HK Malmö har gjort en stark säsong och ligger tvåa i tabellen, dock hela åtta poäng bakom överlägsna Kristianstad. Scenariot ser ut ungefär som i fjol. Då slutade HK Malmö tvåa i grundserien och gick till final mot Kristianstad och där blev det förlust med ett mål efter övertid. HK Malmö är främste utmanaren även den här säsongen och HK ser bättre ut än i fjol och visst finns guldchansen.

Formen är strålande med tre raka segrar efter uppehållet. Senast var det match i ”Slaget om Ystad”. HK stod som hemmalag, men mötte IFK Ystad i Ystad och var helt överlägset och vann med 37-29. För första gången på länge har HK ett perfekt truppläge och senast fanns alla spelare tillgängliga.

Speltips RIK – HK Malmö

Det går inte att låta bli att nämna lagens förra möte när matchen ska analyseras. HK Malmö sopade banan med RIK och vann med ofattbara 35-12. Siffror som är väldigt ovanliga i handboll. Det var i början av december, alltså bara drygt två månader sedan. En match som definitivt RIK har svårt att sudda bort från minnet. Revanschbegäret är såklart enormt, men finns spetsen som krävs för att vinna mot Malmö? Vi håller i alla fall HK som det klart bättre laget.

Det är också viktigt att notera att matchen spelas i Scandinavium då Lisebersghallen har rivits. Det är alltså ingen speciell hemmafördel för RIK. Vi rekommenderar spel på HK Malmö, Vi hittar 2,40 på tvåan och rekommenderar det eller högre. Ska man spela målspel är över 51,5 mål till 1,80 (och högre) det bästa alternativet.

För fler kvalitativa speltips och rekar, samt en stor guide till de bästa av de licensierade spelbolagen i Sverige finns det samlat på betting.se.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here