Julia Ryding Wikberg ny klubbchef i Alingsås HK

Nya klubbchefen i Alingsås HK, Julia Ryding Wikberg. Foto: Alingsås HK

En ny klubbchef har tagit över rodret i Alingsås HK, närmare bestämt Julia Ryding Wikberg. Den nya klubbchefen inleder sitt arbete den 1 september skriver klubben i ett pressmeddelande.

Arbetet med att hitta en ny klubbchef i föreningen har pågått i ett par månader. Alingsås HK har inte haft något utpekad klubbchef det senaste året men nu har de alltså funnit sin ansvarige som är glad över sin nya roll.

– Det ska bli jättekul att arbeta i en förening som hela tiden har en ambition att utvecklas och höjas inom alla områden, säger 41-åringen på klubbens hemsida.

Belåten ordföranden

Ordföranden Richard Fredriksson berättar även där att arbetet med att finna en person till klubbchefsrollen gett honom ett kvitto på att deras verksamhet lockar då de träffat drivna, erfarna och kompetenta personer som sökt rollen som klubbchef i klubben. Han ser på den nya rekryteringen med tillförsikt.

– Vi är oerhört glada att Julia Ryding Wikberg kommer att leda oss i vår fortsatta strävan att vara en förening som gör skillnad i samhället samtidigt som organisationen och såväl elit- som breddverksamheten utvecklas ytterligare.

Från HF till KF

Den nya klubbchefen Julia Ryding Wikberg har en tidigare spelarbakgrund i Mölndals HF, Backa HK och OV Helsingborg. Hon arbetade samtidigt med marknadsföring, evenemang och PR på framstående internationella bolag parallellt med sin aktiva karriär. En bakgrund som ordföranden Richard Fredriksson tror kommer vara välkommen för klubben.

– Den erfarenhet och kunskap hon tar med sig från både närings- och föreningslivet kommer att bli oerhört viktig för Alingsås HK, säger Richard Fredriksson på klubbens hemsida.

Julia Ryding Wikberg gör sin första dag på jobbet den 1 september och hon är klar över vad hon tror och hoppas hon ska kunna bidra med i sin nya roll i Alingsås HK.

– Min uppfattning om Alingsås HK är att det är en välskött förening och det känns spännande att klubben vill lyfta blicken på så många områden. Det handlar inte bara om elitlagen, utan också om satsningen på damerna och att öka medlemsantalet samt utveckla bredden. Jag hoppas kunna komplettera med mycket från min bakgrund på näringslivssidan med marknadsföring och affärsutveckling, säger Ryding Wikberg på klubbens hemsida.