Jonas Elverhøy skriver tvåårskontrakt med Lugi

Jonas Elverhøy stannar i Lugi. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Jonas Elverhøy började säsongen lovande och visade skarpt målsinne i träningsmatcherna och i ATG Svenska Cupen. Sedan drabbades den inlånade Elverum-spelaren av en skada och har missat större delen av säsongen. Nu väljer Lugi ändå att köpa loss honom från den norska klubben.

Medan Elverum satsar på Champions League och en kapprustning mot uppseglaren Kolstad lämnar deras lovande 21-åring Jonas Elverhøy klubben permanent. Vänsternian, som varit i Lugi på lån under den här säsongen, skriver nu på ett tvåårskontrakt med Lundaklubben.

– Jonas har en enorm potential och vi är glada att vi på ett bra sätt lyckats lösa så att Jonas blir LUGI-spelare de kommande två åren! Hans skytte kommer ge laget en extra dimension och det ska bli enormt spännande att följa Jonas utveckling under de kommande säsongerna, säger sportchefen Kenneth Andersson till Lugi:s hemsida.

– Först vill jag säga att det känns lite märkligt att lämna Elverum där jag har spelat hela mitt liv. Allt jag kan är deras förtjänst och just nu spelar dem på en nivå som jag inte är redo för. Jag är därför väldigt tacksam och glad att LUGI såg min potential och kan ge mig en större roll där jag kan få spela och utvecklas mer. Jag har fått ett väldigt fint mottagande i LUGI av både spelare, ledning och alla omkring i klubben, säger Jonas Elverhøy.

Han fortsätter:

– Det har varit en tuff start för mig i säsongen personligen, på grund av en skada i axeln, men nu blickar jag framåt och ser fram emot resten av säsongen! Jag trivs jättebra med det sociala både på och utanför planen och jag är helt säker på att LUGI är det rätta valet för mig.

Jonas Elverhøy har gjort 50 ungdomslandskamper för Norge.