Johannes Larsson återvänder till IFK Kristianstad efter ett år utan handboll

Johannes Larsson jublandes i Kristianstadtröjan. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBILDBYRÅN

Efter ett år av uppehåll från handbollen återvänder Johannes Larsson till IFK Kristianstad
– Det känns fantastiskt att få möjligheten att komma tillbaka och vara en del av min moderklubb igen, meddelar han via klubbens hemsida.

År 2012 debuterade Larsson för IFK Kristianstad och tillsammans med klubben var han med och vann fyra SM-guld under perioden 2012-2019. Han gick vidare till Malmö men efter att ha drabbats av en långdragen knäskada tvingades den tidigare högersexan lägga av med handbollen år 2021. Då kunde Handbollskanalen meddela, via Skånesport, att Larsson utbildar sig till lärare men hoppades kunna komma tillbaka till handbollen igen om ett år.

– Jag ska vara fri från handbollen ett år nu, sedan få vi se vad som händer i livet, sa han då till Skånesport.

Nu kan Handbollskanalen glatt berätta, via IFK Kristianstads hemsida, att Larsson är tillbaka i sin moderklubb men inte som spelare utan för att hjälpa till i ungdomsleden. ”Johannes kommer under sin nya roll i klubben att vara administrativt ansvarig för U-elit herr. Johannes som även studerar till lärare kommer att arbeta 25 % för IFK Kristianstad”, skriver klubben på sin hemsida och välkomnar högersexan tillbaka hem igen.

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att komma tillbaka och vara en del av min moderklubb igen. Jag har alltid känt att jag på ett eller annat sätt vill röra mig inom klubben och att jobba runt ungdomar och arbeta med frågor som rör dem tror jag kommer passa mig utmärkt, meddelar Johannes Larsson.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IFK Kristianstad (@ifk1899)