Johan Nilsson snart tillbaka i Kristianstad

Johan Nilsson går från IFK Ystad till IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Från säsongsstart 2014 till december 2015 var Johan Nilsson ett alternativ på nio meter för IFK Kristianstad. Flera säsonger i IFK Ystad har stärkt 24-åringens aktier, till hösten syns han på nytt i orange.

Kristianstadsbladet var först med avslöjandet som nu bekräftas av klubbens hemsida. Det handlar om ett kontrakt på två plus ett år för lokaltalangen som blommat ut med allt mer skyttesäkerhet och kunnande att lägga upp spelet.

– När Johan flyttade från Kristianstad till Ystad, gjorde han det för att få speltid. En spelare som gått den långa vägen. Hans utveckling har gått stadigt uppåt och nu när han kommer tillbaka är han en etablerad tvåvägsspelare, säger Jesper Larsson till hemsidan.

– Det känns skönt att vi får hem en spelare med stort orange hjärta, fortsätter sportchefen.

Nilsson tar även med sig central försvarskapacitet till sitt nygamla lag. I Kristianstad ligger det nära till hands att lansera vänsternian som Philip Henningssons ersättare.

– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka och jag ser fram emot det. Extra roligt att få komma tillbaka till hemstaden och få spela på sin hemmaplan. Ska bli kul att få en tränare som Ljubomir Vranjes och hans sätt att se på handboll och få en chans att utvecklas under honom. Björn känner jag sedan innan och jag vet att jag kan lära mig mycket av honom också, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Länk: Johan Nilsson återvänder till IFK Kristianstad