Jesper Östlund förlänger med Hallby

Jesper Östlund. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Det första året tog han laget helt upp i eliten. Otvetydigt nytt kontrakt och en tiondeplats i ligan gav Jesper Östlund pris som årets tränare år två. Inför säsong nummer tre passar Hallby att ge tränaren arbetsro till 2023, konstaterar klubben på sin hemsida.

– Hallby har på kort tid kommit mig varmt om hjärtat. För mig var det egentligen ingen tvekan om att jag ville fortsätta min satsning i Hallby, jag trivs bra med spelartruppen, ledarstaben och i föreningen, säger tränaren efter sin signatur.

Östlund kom till ett topplag i Allsvenskan när han anslöt från Skånela IF för två år sedan. Ändå fanns det utrymme för hans fingertoppskänsla i lagbygge och matchcoachning.

Våren 2019 kom den första stora framgången, Hallby monterade ner HIF Karlskrona i kvalserien.

– Det går inte att beskriva. Tanken när jag kom var att vi skulle bygga långsiktigt, gå upp inom två-tre år.

– Ingen trodde på det här riktigt, inte ens vi själva, sade Östlund till Handbollskanalen kort efter avancemanget.

Mindre än ett år senare kom nya kvitton på hans tränargärning. Nykomlingen gjorde avtryck och skakade de etablerade lagen i Handbollsligan.

Östlund fick konkreta kvitton som ny förbundskapten för U18-landslaget, inte minst var han mannen bakom Hallbys succé och årets tränare under 2019/20.

– Vi har gjort det fantastiskt bra sett till förutsättningarna. Våra erfarenheter i Handbollsligan var nästan lika med noll. Det var tufft i början men det klaffade mer och mer. Vi lärde oss under säsongens gång och var som bäst på våren då vi luggade några av de bästa lagen. Jag är superstolt över killarna som gjorde en prestation väldigt långt över mina förväntningar, sade han då till Handbollsligan.se.

Med onsdagens besked kan Hallby grunda sin satsning i Östlunds tränarfilosofi ytterligare två år.

–  Vi har under de 2 säsongerna jag varit tränare gjort fina resultat och min förhoppning är att vi ska ta ytterligare kliv framöver. Min egen utveckling som tränare är något som jag prioriterar högt och Hallby har gett mig förutsättningar att satsa på min tränarkarriär, säger han till hemsidan.

Länk: Jesper förlänger med Hallby!