Jerry Hallbäck: ”Vi ska hänga kvar”

Jerry Hallbäck, tränare i Aranäs. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Handbollsligan kan äntligen starta upp. För nykomlingen Aranäs från Kungsbacka blir det in direkt i hetluften med derby mot Redbergslid på måndag den 14 september. Vi tar ett snack med Aranäs tränare, handbollsprofilen Jerry Hallbäck (28 landskamper på 90-talet). Jerry gör nu comeback som tränare för Aranäs efter några år i Ystad IF.

Aranäs är nykomlingar i Handbollsligan, men har ni spelare med rutin från ligan?

– Ja, vi har en stomme med Philip Jonsson ( tidigare AIK och Lugi) Daniel Bergqvist, Rasmus och Tobias Thorbjörnsson samt vår senaste nyförvärv, David Wattström från Önnered.

Men det är ändå ett relativt ungt och orutinerat lag?

– Vår styrka är att vi har många unga, lovande spelare, hungriga att etablera sig. Det gör att vi är jobbiga att möta. Vi är ett kontringsstarkt lag.

Och vilken målsättning har ni inför säsongen.

– Vi ska hänga kvar! Hur vi gör det är oväsentligt. Vår långsiktiga ambition är att göra Aranäs till ett stabilt lag i Handbollsligan.

Ni har fått testa er styrka i ett antal träningsmatcher. Hur har det sett ut?

– Vi har haft en helt OK försäsong, några vinster och några förluster. Jag tycker det ser lovande ut.

Vilken är den mest påtagliga skillnaden för dig som tränare mellan din förra klubb Ystad IF och Aranäs?

– Tiden jag disponerar spelare. I Ystad hade vi morgonträning, det kan vi aldrig ha i Aranäs. I Ystad började eftermiddagsträning vid 16-tiden, i Aranäs är det alltid senare eftersom spelare jobbar eller studerar. Så totalt sett blir det ganska stor skillnad.

Ni startar säsongen med ett derby mot RIK, hur känns det?

– Det ska bli riktigt kul! På förhand är det en del som tippar att Aranäs och RIK kommer att ligga nära varandra i tabellen.

Dina pojkar, Anton och Ludvig, kommer du att ha som motståndare i flera matcher, hur funkar det?

– Det är naturligtvis lite speciellt, men mest före och efter matchen. Under själva spelet är vi alla tre så fokuserade så det är ingen som tänker på det då.

Under hösten kommer Aranäs att spela i Kungsbacka ishall, en arena med plats för 2000, men där restriktionerna sätter gräns vid 500.

– Det ska bli enormt kul att äntligen komma igång igen, dessutom med publik. Handbollen behöver visa upp sig efter en lång trist period utan spel.

Anders Hilmersson