Jakob Nygren stannar i Ystads IF – fyraårskontrakt påskrivet

Jakob Nygren. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Ystads IF visar tydligt att de tror på Jakob Nygren som sin framtida högernia – det visar klubben med all tydlighet då Nygren har belönats med ett nytt fyraårskontrakt.

– Det nya kontraktet med YIF innebär att jag kommande säsong gör min 10:e i A-laget vilket för mig är väldigt stort. Klubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat och att nu ha klart med ytterligare fyra år gör att drömmen om att få uppleva ett SM-guld med YIF lever vidare. Till laget kommer jag fortsätta att bidra med min passion, glädje och kampanda för att nå dit. Till sist hoppas vi på att snart få återse publiken i arenan, stödet på läktaren är saknad, säger Jakob Nygren i ett pressmeddelande.

Nygren från Simrishamn har redan gjort elva säsonger i Handbollsligan efter sin debut i YIF:s A-lag säsongen 2009-10. Bortsett från en tid i HIF Karlskrona har han varit YIF trogen sedan dess. Nu blir det ytterligare fyra år i YIF för Nygren – en viktig signering för YIF när en del tyder på att Kim Andersson slutar efter årets säsong.

– Jag är oerhört glad över att vi kunnat teckna ett långtidskontrakt med Jakob Nygren. Jakob bildar tillsammans med Kim ett av ligans absolut bästa par på högernio. Hans karaktär och spelstil passar väl in i sättet vi vill spela handboll och bygga ett lag på. Jakob har med sitt YIF-hjärta och uppoffrande spelstil alla möjligheter att bli en kulturbärare i klubben, säger YIF:s huvudtränare Oscar Carlén.