Isak Persson förlänger med LUGI

Isak Persson, Lugi. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Isak Persson gjorde flest mål i hela Handbollsligan förra året. Nu meddelar LUGI att han förlänger kontraktet med klubben och stannar i två år till.

I våras ryktades det om att Isak Persson var på väg till ungerska Veszprem, men nu går LUGI ut med att han har skrivit på ett tvåårskontrakt med lundaklubben. Persson har spelat handboll sedan han var fem år och började i LUGI som junior då han valde att satsa på handbollen.

– Jag har haft många bra tränare ända från junioråren. Både Pelle Käll, min pappa Jonas Persson, Tomas Axnér och nu Marc Uhd, har alla varit toppen och peppat mig till att utvecklas. Det är den största fördelen enligt mig – att man kan ta mycket bra och många delar av alla tränare, säger Isak Persson i ett pressmeddelande.

LUGI:s sportchef, Kenneth Andersson är nöjd med beslutet:

– Isak hade en fantastisk utveckling under förra säsongen med skytteligavinst och landslagsläger som grädde på moset! Självklart hade Isak kunnat ta steget ut i proffsvärlden redan nu men vi har lyckats hitta en lösning som känns riktigt bra för alla parter med ett nytt två-årskontrakt. Isak kan fortsätta sin utveckling här vilket gör att han kommer vara ännu bättre förberedd att ta steget utomlands och samtidigt behåller LUGI viktig spets i laget. I och med signeringen av Isak har vi förlängt med två år på alla de tre landslagsaktuella spelare Casper Käll, Isak Persson och Theo Übelacker, vilket borgar för att vi ska kunna utvecklas ytterligare som lag. Vi ser fram emot säsongen, säger han i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet berättar Isak Persson att han ser speciellt fram emot att få möta IK Sävehof som LUGI åkte ut mot förra säsongen. Han ser även fram emot alla Skånederbyn och att äntligen få spela med publik på läktarna.

Den förra säsongen vann Isak Persson skytteligan i Handbollsligan med 177 mål på 28 matcher.

Hans pappa, Jonas Persson, gjorde mellan 1986-1998 hela 1159 mål för de vinröda – med det har han gjort tredje flest någonsin i klubbens historia. 40 A-landskamper och VM-guld 1990 finns också på meritlistan hos ”JP”.

Här kan du se en intervju från klubbens Youtube-kanal: