Isak Karlsson Sussly ny högernia i Önnered

Isak Karlsson Sussly presenterades av Önnereds HK. Bild från klubbens hemsida.

Isak Karlsson Sussly är klar för Önnereds HK, meddelar klubben på sig hemsida. Den vänsterhänte högernian kommer närmast från RP Linköping.

Önnereds HK höll sig kvar i Handbollsligan, efter att ha klarat av kvalspelet i tre raka matcher mot Kungälvs HK. Nu har klubben gjort klart med en ny högernia inför den kommande säsongen. Den vänsterhänta, Isak Karlsson Sussly, som är född 1998 ansluter från RP Linköping.

– Jag hade en sejour i Göteborg från min tid i gymnasiet. Jag gick i Porthälla gymnasiet och var med i Redbergslid. Efter avslutade studier flyttade jag tillbaka till Linköping och spelade för RP under tre år. Säsongen som varit blev inte mycket av p g a pandemin och suget att flytta tillbaka till Göteborg blev stort, säger han till klubbens hemsida.

– Nu har jag tränat med ÖHK under våren och känner att jag ville ge mig själv chansen att försöka få spela ligahandboll. Ett grymt gäng med goa spelare och ledare gör inte saken sämre för denna utmaning, fortsätter han.

Avtalet med Önnered är skrivet på 1 år.

– Isak har varit med och provtränat under några veckor i våras. Jag tycker att det finns något intressant i honom som gör att jag vill att han ska få chansen hos oss.  Att få ytterligare en vänsterhänt H9:a till känns bra eftersom det är en position som är svår att fylla, säger huvudtränare Tommy Atterhäll till klubbens hemsida.

Önnereds säsong drar igång på allvar på onsdag nästa vecka (18 augusti) när laget möter Alingsås HK på hemmaplan i Svenska cupen.

Länk: Välkommen Isak!