Ingen vändning i sikte för Guif

Daniel Ekman. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Eskilstuna Guif sliter vidare för att undgå kval. Dessvärre är formraden helt fri från skjuts. IK Sävehof hemma i arenan blev poängjägarnas femte raka förlust.

Sävehof på sjätte plats kan både ta och dela ut smällar, är obesegrade efter uppehållet och har bästa möjliga position i det täta skiktet mellan tvåan och sjuan i tabellen i sikte.

För Guif handlar allt om att hålla trion under kvalstrecket bakom sig, med fler bra minuter än de som gjorde första 30 minuterna i lördagsmatchen jämn.

– Vi spelar ju hyfsat i första. Sedan vet jag inte vad som händer när vi kommer ut till andra halvlek, sade Fredrik Gustavsson till C More när han nyss upplevt bakslaget efter paus.

Guif sköt själva matchen i sank, bara ett mål från halvtidsvilan till kvarten kvar. På tavlan förvandlades förhoppningsfulla 14–15 till slutkörda 15–26.

– Då vinner man inga matcher, sade Gustavsson i webbsändningen.

Härnäst väntar AIK i ett närmast nödvändigt försök att vända trenden. Sävehof med sexmålsskytten Oskar Sunnefeldt riktar blicken mot onsdagsderbyt mot Redbergslid där man kan vinna ännu mer mark.

Eskilstuna Guif–IK Sävehof 24–31 (14–15)