Inför nedflyttningsstriden: ”Har aldrig varit i den situationen förut”

Simon Stridsberg och Oscar Cosmo, OV Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Två lag har mer att spela för än de andra i Handbollsligans sista omgång – OV Helsingborg och HIF Karlskrona. De båda lagen slåss för att undvika den direkta nedflyttningsplatsen. För HIF räcker ett poäng, OV måste ha två. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det måste vara en enormt svår sak, att förlora och förlora och förlora för att sedan vara tvingade att vinna i säsongens sista match. Det där lilla svarta hålet som är Handbollsligans jumboplats tvingar Helsingborg och Karlskrona just till det, med all press på Helsingborg.

Karlskrona har 9 poäng inför sista matchen och minus 139 i målskillnad. Helsingborg har 8 poäng och minus 163 i målskillnad. Så skåningarna måste vinna med 25 mål om Karlskrona spelar lika. Och, inte för att låta negativ men, det kommer inte att hända. Därför räcker det med 1 poäng för Karlskrona för att bli kvar.

— En poäng räcker – vi går för två, sa Karlskronas Lars Möller-Madsen till Blekinge Läns Tidning.

Karlskrona har det lättare motståndet av de två lagen. Blekingelaget möter 12:an Aranäs på hemmaplan i sista matchen. OV å sin sida åker till Södermalm för bortamatch mot 9:an Hammarby. Och förutom en tuff uppgift kommer laget med ett prövat självförtroende.

— Det är väldigt speciellt, jag har aldrig varit i den situationen att man förlorat 14 matcher i rad och gå till en träning efter förlust efter förlust, sa Helsingborgs tränare Ulf ”Tubbi” Sivertsson till Sveriges Radio.

Laget vann dock en match för tre matcher sen mot Skövde hemma, annars har man endast mäktat med fyra totalt i år. Men ingenting är kört förrän det är kört.

— Känslan är positiv, och jag märker ingen uppgivenhet hos spelarna. Jag sa till dem ”Fatta hur nära vi är trots allt. Vinner vi vår match kan fortfarande allt hända. Karlskrona har inte heller någon enkel uppgift”, sa Ulf Sivertsson till Helsingborgs Dagblad.

Lagens öden avgörs ikväll med avkast kl 19:00 och sänds på C More.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here