Inför HK Malmö – Guif: Målvaktsspecial

Dan Beutler, HK Malmö. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

En av kvällens två matcher i Handbollsligan är den mellan femman HK Malmö och åttan Guif. På Guifs hemsida har man tagit pulsen på två målvakter: lagets egna Richard Larsson och HK Malmös Dan Beutler.

ANNONS

En kul, annorlunda och ambitiös förhandstext av Guif inför den tuffa bortamatchen mot HK Malmö. På frågan hur de båda målvakterna kartlägger sina motståndare svarar de så här:

RL: Vi har lite olika grupper i laget där vi diskuterar igenom motståndet. Grupperna är målvakterna, sexmeter och niometer. Sedan en försvarsgrupp som är lite blandad där vi målvakter är med och diskuterar igenom hur vi ser på olika saker. Men det blir att kolla lite skyttar i vårt analysprogram, sen har Janne bra koll där vi får annan info på vissa spelare.

DB: Jag är och har alltid varit en analytisk målvakt, jag kollar mycket film och klipp på spelare, det är många olika motståndare som man möter de olika säsongerna. Filmtittandet är en stor framgångsfaktor för egen del, tror jag.

Vem skjuter hårdast i ditt eget lag / resten av handbollsligan?

RL: Hårdast i Guif skjuter nog Erik Persson och snabbaste skottet skjuter Robin Andersson. Bland motståndarna skulle jag säga Kim Andersson i Ystad eller Johan Jakobsson i Sävehof.

DB: Anton Blickhammar har ett jäkligt hårt skott, i övriga lag finns det många hårdskjutande, Felix Claar, Johan Jakobsson och William Bogojevic.

Hur känns formen för ditt lag?

RL: Tycker vi hade en liten vändning i laget hur vi spelar och agerar borta mot Kristianstad. Där var det många som klev fram och tog ansvar. Riktigt kul för en lite äldre räv som jag när många yngre är hungriga och kliver fram. Kurvan pekar uppåt tycker jag.

DB: Den känns rätt så bra, vi gjorde en jäkligt bra match senast mot IFK Kristianstad men fick inga poäng där som bekant, men samtidigt tog vi två poäng mot Redbergslid när vi kanske förtjänade en poäng egentligen, så sånt jämnar väl ut sig antar jag.

Vad slutar matchen och vad fäller avgörandet?

RL: Vinst med 29-27 där Erik Persson avgör med hoppskott när han valt vilket kryss han ska sätta bollen i.

DB: Här måste jag vara lite egoistisk och säga att vi vinner med tre mål, 28-25. Det bästa målvaktsspelet avgör (skratt), det ska sägas att Eskilstuna Guif också har bra målvakter, bland annat min gamla kollega Lucau!

Läs hela den fina texten på Guif.nu. 

Matchen startar alltså 18:30 och sänds på C More.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here