Iman Jamali till IFK Kristianstad

Det har länge ryktats om att IFK Kristianstad önskat fylla på truppen med ytterligare en spelare på niometer. Idag blev det klart med iraniern Iman Jamali.

Den 2.02 långe vänsternian ansluter till IFK Kristianstad på lån hela säsongen 2015/16. Iman Jamali tillhör ungerska storlaget MKB Veszprém KC men kommer nu alltså bli ett spännande nyförvärv till skåningarnas satsning på Champions League.

Iman Jamali föddes den 11 oktober 1991 i Isfahan, den tredje största staden i Iran med nära 2 miljoner invånare. Han har spelat i klubben Foolad Mobarakeh Sepahan som dominerade iransk handboll på tidigt 2000-tal med sju guld under åtta säsonger.

Detta var dock före Jamalis tid som kom upp i A-laget 2009 och efter några starka säsonger 2012 flyttade till Ungern. Konkurrensen i Veszprém är dock dräpande, på V9 har de förutom Jamali spelare som Momir Ilić, Mirsad Terzić och Ivan Slišković. Klubben är en av Europas giganter och var säsongen 2014/15 i final i Champions League.

Sedan 2014 har Jamali ungerskt pass vilket säkerligen underlättar detta lån. Att IFK Kristianstad lyckades knipa en plats i årets upplaga av Champions League’s A-grupp var ju också en förutsättning för denna övergång.

Det ska hur som helst bli mycket intressant att följa Jamalis framfart i Elitserien och Champions League.