IK Sävehof tog över täten

Gzim Salihi var tillbaka i spel för Sävehof. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Sävehofs storform slår alla för tillfället. Till och med mot toppkonkurrenten Malmö var det klasskillnad, 30–24 för den nya serieledaren.

– Vi fick en fullträff i dag och det var många som var duktiga, sade Michael Apelgren till klubbens hemsida.

Apelgrens manskap var laddat för toppinsats i alla lagdelar. Målvakten Bertram Obling låg bakom en stark start med fina räddningar. Dessutom var det upp till keepern att sätta igång springspelet, Sävehof var särskilt vassa i andrafas och hade 8–3 efter knappt tio minuter.

Hampus Jildenbäck nätade sex gånger för bortalaget, i övrigt var det tunt med skyttet och Sävehof-försvaret hängde med och blockerade bort.

Partillelaget delade upp sina främsta prestationer framåt, sju mål var från kvickfotade Sebastian Karlsson och Henrik Tilsted. Gzim Salihi fick göra efterlängtad comeback i en match som Sävehof egentligen ägde från start till mål.

– Andra halvleken kändes ganska lugn hela vägen. Vi tappade lite under en period där vi stressade upp oss, men samtidigt hade vi som minst tre mål upp, sade Apelgren till klubbens hemsida.

Med två omgångar kvar är det sällsynt jämnt i toppen. Sävehof har 38 poäng och ledning på bättre målskillnad än Malmö och Ystads IF.

YIF mot Sävehof på onsdag blir ännu en höjdare som säger sitt i den ovissa tätstriden.

IK Sävehof–HK Malmö 30–24 (17–12)