IFK Ystads starka andra halvlek knäckte RIK

Christopher Schnell. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Matchen mellan Redbergslids IK och IFK Ystad var länge jämn och oviss. Men efter drygt 40 minuter tog IFK Ystad tag i matchen och släppte den aldrig ifrån sig. Till slut blev det bortaseger med 32–28.

Det svängde fram och tillbaka under större delen av matchen. Efter 30 minuter var det helt lika och lagen bytte ledning med varandra även i den andra halvleken innan IFK Ystad fick ett litet grepp om det efter drygt 40 minuter spelade.

IFK Ystad, som var tippade högt upp i tabellen av många men som inte riktigt levt upp till de förväntningarna så här långt, visade att de har fler spelare som kan prestera när det gäller än vad unga Redbergslid har. Det var det som blev utslagsgivande till slut och IFK Ystad kunde ta en tung seger.

Redbergslids IK – IFK Ystad 28–32 (13–13)

RIK: Tobias Johansson 8, Oskar Joelsson 6, Oskar Ysander 5, Elliot Stenmalm 4, Oliver Wigmark 2, Ludvig Högberg 2, Anton Gustafsson 1

IFK Ystad: Christopher Schnell 6, Emil Hansson 6, Jonathan Mollerup 5, Filip Långh 4, Linus Fernebrand 3, Jostein Epland 2, Christoffer Nilsson 2, Axel Eriksson 2, Marius Ferkingstad 2