IFK Ystad värvar meriterade danskmålvakten Marcus Cleverly

Meriterade målvakten Marcus Cleverly klar för IFK Ystad. Foto: IFK Ystad

Nykomlingarna fortsätter att värva in internationell rutin till återkomsten. IFK Ystad gjort klart med målvakten Marcus Cleverly, 36. Förutom landskamper och EM-guld med Danmark 2012 har 36-åringen spelat i Sverige med Lugi och i storklubbarna Kielce, Hamburg och KIF Kolding Köpenhamn.

IFK har haft som tydlig målsättning att värva in en erfaren målvakt inför Handbollsliga-comebacken. Nu har man gjort det, meddelar klubben i ett pressmeddelande. 

– Han är verkligen sugen på denna utmaning och jag är helt säker på att det kommer bli riktigt bra. Som målvakt är han fortfarande reptilsnabb i sina reflexer och läser spelet väldigt bra, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson i pressmeddelandet.

Mycket tack vare att Marcus Cleverly valde spel i IFK Ystad stavas Henrik Knudsen. De båda danskarna har spelat tillsammans i landslaget och i tyska Emsdetten samt polska Kielce. Det var många långa samtal, står det i pressmeddelandet, i början av processen vilket till slut ledde till bläck på papper. Målvakten är nu sugen på Handbollsligan, en comeback till den, med det nysatsande Ystadslaget.

– Jag har tidigare spelat i den svenska ligan med Lugi och har stor respekt för den ligan. Jag känner bara till Henrik Knudsen och Fredrik Petersen i laget men har hört att det finns gott om unga talanger som vill träna hårt vilket tilltalar mig. Jag har hört mycket om derbymatcherna mot YIF av min gamla tränare Patrik Liljestrand och ser verkligen fram emot att känna IFK-supportrarnas stöd i dessa matcher. Förhoppningsvis går vi en spännande säsong till mötes, säger målvakten i pressmeddelandet.