IFK Ystad i topp efter derbytriumf

IFK Ystads spelare jublar. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Skrällar och välfunna segrar har tagit IFK Ystad till tabelltoppen. Det var extra eufori hos de rödklädda efter den tredje triumfen. Lokalkonkurrenten Ystads IF fick stryka på foten med 28–24.

– Det är bara glädje, helt underbart. Jag har svårt att sätta ord på det. Det finns ingen bättre känsla, sade Christoffer Schnell i C More-sändningen.

Det var ett tag sedan (2016) IFK senast betvingade YIF. Måns Landgren, som bytt mellan klubbarna under sommaren var en god anledning till tvåpoängaren med bra målvaktsspel redan från start.

Erik Hvenfelt hoppade in mellan stolparna för YIF och anmälde intresse i den högklassiga keeperkampen. Motståndarna hade dock större marginal för sina mål, ledde 13–10 i paus och gjorde nya ryck efter kvittering i andra halvlek.

Jonathan Mollerup (åtta mål) och Johan Nilsson (sex) hade störst tryck i skotten. Fyramålsskytten Schnell summerade en lyckad kväll med obruten segerrad.

– Vi går alltid in för att vinna. Spelar man som vi gör så tycker jag att man ska vinna matcherna, sade han till C More.

Lugi behövde en dansk målvakt, Simon Sejr, i bästa författning för att reda ut hemmapremiären mot OV Helsingborg. Med 55 i räddningsprocent efter paus balanserade Sejr matchen till vinröd fördel och den dämpade offensiven kunde komma ur dvalan med avgörande mål.

Till slut 26–25. Lugis andra seger medan OV Helsingborg förlorat tre gånger om, varav två med uddamålet.

Lugi HF–OV Helsingborg 26–25 (14–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

Ystads IF–IFK Ystad 24-28 (10–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>