IFK Ystad bäst när det gällde som mest

Christopher Schnell, IFK Ystad. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Två lag som ligger och skvalpar kring negativt kvalstreck respektive slutspelsstreck – där har vi Önnered och IFK Ystad. Det innebär två lag närmast desperat hungriga på poäng. Nu ställs hemmafördel för Önnered mot ett på papperet starkare IFK Ystad. Konsten att behålla kylan och sätta avsluten blir avgörande.

Första halvlek kan som helhet bara kategoriseras på ett sätt. Det var brutalt. Det var varningar, straffar och frikast om vartannat. Men värst var det för Önnereds unge Marcus Norrbrink. Christoffer Nilsson i Ystad förpassade honom till bänken resten av halvleken med ett fult påhopp. Christoffer själv fick röda kortet.

Efter en svag inledning lyckades Önnered vända 2-5 till 7-5 och därefter hålla undan halvleken ut. Mitt i all kamp bjöds vi dock på stunder av underhållning, framförallt av Önnereds vänstersexa Anton Schultze. Grabben bjuder artisteri av närmast akrobatisk karaktär.

Allt talar för en fortsatt drabbning av kriminell natur i andra halvlek. Då gäller det att hålla huvudet kallt, inte minst för domarna.

Halvtidsresultat: 17-14

Andra halvlek blev inte riktigt så rå som första Men ändå var det ett tufft fysiskt spel där lagens kondition till sist skulle avgöra kampen.

Efter halva halvleken såg Önnered ut som ett vinnarlag. Hungern efter en seger lyste starkt och när en kvart återstod ledde Önnered med 24-19.

Sen hände något.

Under den sista kvarten samlar Ystad ihop sig samtidigt som Önnered tappar såväl distans- som kantskytte och mister kraft. Ystad lyckas med det mesta till skillnad från Önnered som osannolikt nog inte gör ett enda mål på hela sista kvarten. Dessa femton minuter är Ystad större, starkare, säkrare och vinner denna del av matchen med 8-0. Önnered hade matchen i sin hand men Ystad var bäst när det gällde som mest.

I Ystad är Christoffer Schnell och Emil Hansson effektivast, fint assisterad av monsterskott från Jonathan Mollerup.

Bäst på plan var Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson som räddade nästan vartannat skott.

Extra otur för Önnered att Marcus Norrbrink tvingades utgå från hela matchen. Som om det inte var nog åkte Christoffer Örtenwall på en skada som verkade ta hårt.

Slutresultat: 24-27

Önnered: Anton Schultze 6, David Sandberg 5, Anton Hallbäck 4, Max Santos 2, Hugo Bengtsson 2, Mirko Vicentijevic 2, Viktor Rhodin 1, Christoffer Örtenwall 1, Marcus Norrbrink 1

IFK Ystad: Christoffer Schnell 6, Emil Hansson 5, Jonathan Mollerup 3, Oscar Cosmo 3, Fredrik Petersen 3, Filip Långh 2, Henrik Bielenberg 2, Christoffer Svensson 1, Christoffer Nilsson 1, Jesper Gustavsson 1

 

Anders Hilmersson