IFK Skövde värvar norsk målvakt – och släpper fyra efter kontraktsslut

Håvard Åsheim klar för två år i Skövde. Foto: IFK Skövde

Skövde förlorade sin sista match mot Ystads IF och slutade tia i tabellen. Efter matchen kom dock glädjande nyheter. Klubben annonserade då värvningen av målvakten Håvard Åsheim, 24, från norska Haslum. Kontraktet är skrivet på två år.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

— Vi är jätteglada över att Håvard väljer att komma till oss. Det är en stabil målvakt med internationell erfarenhet, säger Ulf Nyström, sportansvarig i IFK Skövde, på klubbens hemsida.

Håvard Åsheim kommer från norska Haslum där han spenderat de senaste fyra åren. Där hann han med att vinna cupen förra säsongen och hållit sig i toppskiktet av serien år efter år. Det har medfört internationell rutin i form av kval till EHF och Champions League.

En bidragande faktor till att den pålästa och stresstålige målvakten valde IFK var att klubben gjorde klart med norske tränaren Jonas Wille till nästa säsong, säger 24-åringen på klubbens hemsida.

— Det har förstås haft betydelse. Dels känner jag Jonas inte minst från många samlingar med juniorlandslaget, dels har han delgett mig mycket positiva intryck om Skövde, säger Håvard som har drygt 80-talet juniorlandskamper i Norge bakom sig.

Men ska en in får ofta en gå ut – så även i det här fallet. IFK Skövde väljer att inte förlänga kontraktet med målvakten Michael Andersson. Även Endrit Abdullahi, Felix Kasch och Axel Magnusson blir utan nya kontrakt till nästa säsong, skriver klubben på hemsidan.

 

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here