IFK Skövde närmar sig toppen – höll IFK Ystad i schack

Fabian Norsten. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Skövde fick en bra start efter EM-uppehållet. Hemmalaget flyttade boll till öppna lägen och höll IFK Ystad på avstånd efter ett tidigt ryck. – Vi står jättebra bakåt hela matchen, sade Jack Thurin till C More.

IFK Ystad startade med två spelare som flyttat fram positionerna. Marcus Cleverly vill göra mer av matcherna i målet än under den skadespolierade hösten medan Christoffer Nilsson lär ha första tjing på vänstersex efter Fredrik Petersens flytt till Kristianstad.

Andra aktörer fick dock fart på maskineriet – för Skövde.

Fabian Norsten öppnade skarpt mellan stolparna så att hemmalaget kunde vända spelet. Jack Thurin var på spelhumör efter sin EM-sväng och Christopher Hedberg kontrade på, 4–1 efter tio minuter.

Så småningom fick Cleverly rätsida på några avslut och Ystad byggde skaplig ryggrad i offensiven när Filip Långh tog över spelvalen.

Helt lyckat blev det dock aldrig. Norsten överlistade skyttarna med det mesta och hemmaförsvaret valde rätt och störde när Ystad gick till attack.

– Vi har koll på allt de gör, de kommer inte igenom någonstans, sade Thurin i webbsändningen.

Räddningsprocenten på 56 halvvägs räckte på åtminstone till en stabil grund för segern.

Efter 13–8 kom det mer av de snirkliga kantmålen från Hedberg.

Ystad var kraftigt på fallrepet när högersexan nätat för åtta bollars försprång bara fem minuter in på andra halvlek.

I en plötslig uppryckning började visserligen kombinationerna och anfallstrycket att stämma för bortalaget. Skövde var nere och vände i energinivå när Hedberg stod för en bollstöld och spelade Rasmus Wremer fri till 21–16.

Thurin fyllde på med fler viktiga mål (totalt fem) och Ystad med sexmålsskytten Schnell kom aldrig innanför stressavstånd till motståndaren.

– Vi springer inte hem i deras andrafas ett tag. Det gör att de kommer lite närmare, men det var ändå ganska lugnt, sade Thurin till C More.

IFK Skövde–IFK Ystad 27–22 (13–8)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>