IFK Skövde gjorde processen kort med Lugi

Håvard Åsheim. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IFK Skövde fick det mesta att stämma och då hade Lugi inte mycket att sätta emot. Hemmalaget vann med 32–24 och är med det ny serietrea i Handbollsligan. Stor matchvinnare blev målvakten Håvard Åsheim. 

Precis som i bottenstriden är det väldigt jämnt i toppen. IFK Kristianstad, HK Malmö, IFK Skövde, Ystads IF och Alingsås är alla med i fajten då det endast skiljer en poäng mellan de två förstnämnda lagen och övriga tre. 

Och visst syntes det mot Lugi att IFK Skövde har en mer rutinerad och helt enkelt bättre trupp än sin motståndare. Det kryllar av talanger i Lugi, men IFK Skövde visade på måndagskvällen att de fortfarande är bättre än sitt unga motstånd. Framförallt var det imponerande av Skövde att vinna så pass komfortabelt utan Jack Thurin i spel. Men å andra sidan storspelade Åsheim i mål.

Det verkar heller inte som att Kristian Stranden har störts av den stundande flytten till Danmark. Norrmannen blev nämligen målbäst mot Lugi med sex fullträffar. 

I bortalaget var det som vanligt mycket som handlade om Casper Käll, Karl Wallinius och Isak Persson, men de var på tok för ensamma och Skövde kunde vinna utan större bekymmer.

IFK Skövde – Lugi 32–24 (16–10)

Skövde: Kristian Stranden 6, Rasmus Wremer 5, Victor Ljungquist 5, Dan Beck-Hansen 5, Kristian Svensson 3, Fredrik Mossestad 3, Hampus Söderman 1, Daniel Björk 1, Jesper Jensen 1, Herman Dyberg 1, Rex Blom 1

Lugi: Isak Persson 6, Casper Käll 5, Markus Sjöbrink 3, Hugo Forsberg 3, Karl Wallinius 2, Theo Übelacker 2, Fredrik Olsson 2, Albin Carlsson 1