IFK Skövde ersätter Hedberg med norsk kant

Fredrik Mossestad Foto: Tove Lise Mossestad

Det blir tätt med brunosten i IFK Skövde även nästa säsong. Klubben meddelar att man har gjort klart med FyllingenBergens högerkant Fredrik Mossestad till sommaren på ett tvåårskontrakt. Samtidigt rapporterar klubben att Kristian Jacobsen Stranden blir kvar även nästa säsong.

I sommar flyttar ikonen Christopher ”Totte” Hedberg från IFK Skövde till Norge för spel i Elverum. Som ett svar på flytten värvar Skövde in en högerkant från just Norge och FyllingenBergen. Det handlar om 26-årige Fredrik Mossestad.

– Det är en skicklig kantspelare som också kan spela tvåa i försvaret, vilket
självfallet är en klar fördel. Det är inte alla kantspelare som kan göra det i dessa
dagar, säger Skövdes sportchef Ulf Nyström i ett pressmeddelande.

Mossestad har under hela karriären tillhört FyllingenBergen – som i år ligger nia i norska högstaserien. Högerkanten har gjort 24 mål i år på 10 matcher och har även representerat norska ungdomslandslaget och norska motsvarigheten till Ligalandslaget, skriver IFK Skövde i pressmeddelandet. Men nu är det dags för något nytt för norrmannen.

– Det känns helt rätt att prova något nytt och jag har fått väldigt goda intryck av
IFK Skövde, säger Fredrik som inte minst ser fram mot att komma till en ”by där
handboll är stort” – i motsats till Bergen där fotbollen dominerar.

I övrigt meddelar IFK Skövde att även vänsternian Kristian Jakobsen Stranden stannar kvar i klubben nästa säsong. Norrmannen har ”dragit på sig intresse från andra håll” men väljer att bli kvar kontraktet ut, säsongen 2020/2021.