Foto: Viktor Ljungström

IFK Kristianstad vann den andra semifinalen i Göteborg och är nu väldigt nära en final.

Dagens match började i full fart för IK Sävehof som tog ledningen i matchens första spelminuter. IFK Kristianstad jobbade ikapp sig och tog sedan ledningen i matchen men det höll inte länge. Efter tio minuter spelade så stod det 6-6 på resultattavlan.

Ett slarvigt spel från båda håll ledde till att IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren tog kvällens första timeout. Timeouten fick utdelning där Jerry Tollbring kvitterade till 9-9 efter dryga 16 minuter spelade.

Kristianstad la i en växel till och lyckades ta ledningen med 11-12. Dom utökade sedan ledningen till 12-15 med dryga fem minuter kvar av första halvleken.

Halvtidsresultatet skrevs till 14-17.

I den andra halvleken tog IFK Kristianstad ytterligare ett grepp om matchen och ryckte ifrån med fyra mål efter dryga sju minuter spelade.

IFK Kristianstads målvakt Simic gjorde en mycket bra match denna kväll, vilket resulterade i att Kristianstads kontringsspel fungerade väldigt bra. Med dryga kvarten kvar av matchen hade Kristianstad utökat ledning till 21-28.

IK Sävehof kämpade på hårt och kröp närmre, men det räckte inte hela vägen för att besegra IFK Kristianstad över 60 minuter i den andra semifinalen.

Matchen slutade 29-35 och Kristianstad är nu väldigt nära en final i Malmö Arena.