IFK Kristianstad utan två niometersess i premiären?

Stig-Tore Moen Nilsen och Alfred Jšönsson. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

IFK Kristianstad fyller arenan och är sedan länge överst på tronen i svensk handboll. Frågan inför premiären är om två av spelarna kommer till start. Stig-Tore Moen Nilsen och Olafur Gudmundsson var tveksamma på sista träningen, enligt Kristianstadsbladets rapporter.

I norske Moen Nilsens fall uppstod skadan dagen före dagen. En smäll mot högerhanden, ett finger ur led och nedkylning vid sidan av planen resten av träningen sätter frågetecken för hans medverkan onsdag kväll.

Dessutom känner Olafur Gudmundsson av sin ena vad.

Tränaren Ola Lindgren hade inga raka besked, men satt lugn i båten.

– Vi får helt enkelt avvakta och se. Vi har en bred trupp som kan avlasta, men det skulle vara tråkigt om jag inte kan använda dem i första matchen, sade han till Kristianstadsbladet.

Gudmundsson och Moen Nilsen är välbekanta aktörer i det orangea laget. Premiären kan istället bli nyförvärvens afton, Kristianstad har sju nya namn i truppen.

Högersexa med Kristianstadkoll
Ett av tillskotten, Anton Halén var på rätt sida senast Kristianstad missade guld. Efter triumfen med Drott 2013 väntade fyra Tysklands-år i Frisch Auf! Göppingen. Fortfarande med koll på Sverige-eliten.

– Man pratar om Kristianstad i Europa. Jag har försökt följa Handbollsligan så gott det går och då har man förstått att Kristianstad varit relativt överlägsna de senaste åren. Att man lyckades så bra i Champions League i fjol är också imponerade för en svensk klubb. Och nu har vi ambitioner att ta ytterligare steg. Det ska bli kul att få vara med på den resan, sade högersexan till handbollsligan.se.

Som vanligt har Kristianstad tränat tufft och matchat internationellt under försäsongen. Men en släpande start när nykomlingen Önnereds HK kommer till arenan kommer inte på fråga.

– Man har märkt på de senaste träningarna att det börjar dra ihop sig till ligastart. Alla är sugna på att spela och visa vad man går för. Vi kommer att ge 120 procent från början, så lagets inställning är jag inte orolig över, sade Halén.

Onsdag 19.00 IFK Kristianstad–Önnereds HK

Källa: Kristianstadsbladet, Handbollsligan