IFK Kristianstad till final – vände sexmålsunderläge till seger

IFK Kristianstad är klara för sin tredje raka final. Efter att legat under med sex mål i första vände man matchen i mitten av andra och vann med 30-27.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

En mäktig upphämtning av de regerande mästarna ger chansen för Kristianstad att fortsätta sin guldrusch. Efter vinsten har man chans att ta sitt tredje guld i rad, sitt tredje guld i rad mot Alingsås.

Det var dock hemmalaget som inledde klart bäst inför den mäktiga inramningen av de 2700 åskådarna i Ystad Arena. De vita ledde stora delar av första halvlek och som mest var ledningen 13-7 till Ystad. Stor kreatör var Hampus Andersson framåt för hemmalaget. Andersson gjorde åtta mål totalt i matchen.

IFK lyckades hämta igen två bollar innan halvtidsvilan. 18-14 var ställningen i halvtid. Sen startade Kristianstad sin comeback-kampanj. Tre raka mål för bortalaget och så var det plötsligt nästan lika igen, 18-17. När sen Albin Lagergren satte kvitteringen 20-20 anade man nästan vart hän det bar.

Kristianstad bäste målskytt, Jerry Tollbring åtta, fortsatte att näta för bortalaget och snart hade man snott åt sig ledningen med 24-22. Ystad kom tillbaka med 24-24, innan Kristianstad drog iväg med två igen.

Ystad klarade inte av minirycken och Kristianstad kunde hålla undan och vinna med 30-27.

Nu väntar final mot Alingsås i Malmö den 27 maj. En chans för tre raka guld för IFK. IK Sävehof var senaste lag att klara av bedriften mellan 2009-2011.

– Alingsås är i otrolig form nu, det blir en tuff match. Men det ska bli roligt att spela i Malmö arena igen, sa Albin Lagergren efter matchen.

Ett taggat och motiverat Alingsås kommer göra allt för att göra det o-roligt för Kristianstad. Frågan är dock om några kan stoppa de orangea mästarna i år. På Wikipedia har någon redan varit inne och bestämt att det inte blir så. På segrare för säsongen 2017/18 kan man redan läsa, vinnare ”IFK Kristianstad”. Wikipedia har haft fel förr. Oftast inte.

Målskyttar:

Ystad IF: Hampus Andersson 8, Carl Löfström 5, Kim Andersson 4, Jesper Gustavsson 3, Anton Hallbäck 2, Eric Forsell Schefvert 2, Alexander Borgstedt 2, Lukas Sandell 1.

IFK Kristianstad: Jerry Tollbring 8, Albin Lagergren 7, Philip Henningsson 4, Olafur Gudmundsson 4, Stig Tore Moen Nilsen 2, Richard Hanisch 2, Johannes Larsson 1, Tim Sörensen 1, Arnar Freyr Arnarsson 1.

1 kommentar

  1. Hej.

    Apropå Frisk Palmqvist’s artikel om ’IFK Kristianstad till final – vände sexmålsunderläge till seger’..

    Jag har gått igenom alla statistik på Wikipedia gällande IFK Kristianstad och ingenstans står det att de är svenska mästare 2016/2017. Däremot att de är seriesegrare och det är ju sant…

    Det du skrivit är en onödig tändvätska till Alingsås eftersom det som är skrivit inte är sant plus att det dessutom står 2017/2018???!!

    IFK Supporter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here