IFK Kristianstad redo att tävla igen

Viktor Hallén. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

IFK Kristianstad har lagt försäsongen bakom sig, åtminstone matchmässigt. De sista sommarintrycken på planen lämnade de orangea i dubbelsegern mot Riihimäki Cocks.

IFK:s hemsida rapporterar om helgen som inleddes med en efterlängtad ankomst. Papper och byråkrati behövde betas av innan Jihed Jaballah kunde komma igång med idrottslivet i sin nya klubb.

Linjespelaren gick direkt in i träning, ett pass följt av 15 minuters speltid när Kristianstad knäckte den finska mästaren med 27–21.

Andra debutanter i lördagsmatchen var Rene Ingram, Albin Nilsson och Wilmer Mårtensson.

Så långt två behagliga halvlekar mot Riihimäki Cocks, den tredje i dubbelmötet slutade 13 lika innan Kristianstad drog ifrån med 29–22 till sist.

Viktor Hallén syntes på nytt i spel efter skada, medan kvartetten Simon Birkefeldt, Olafur Gudmundsson, Anton Halén och Leo Larsson stod utanför de aktivas skara under helgen.

Under juli och augusti var Ljubomir Vranjes lag i gång i sju träningsmatcher och kom ut med fem segrar, en oavgjord och en förlust.

Tjuvstarten i Handbollsligan är bara två veckor bort, Kristianstad möter Lugi HF den 3 september och har ytterligare sju matcher på septemberprogrammet.

IFK Kristianstad under försäsongen
Källa: ifkkristianstad.se
SG Flensburg Handewitt (h), 24-24
IK Sävehof (b), 29-24
HSV Hamburg (Heide Cup), 28-26
Saint-Raphael Var (Heide Cup), 35-34 (e. str.)
HSV Hamburg (Heide Cup), 29-32
Riihimäki Cocks (b), 27-21
Riihimäki Cocks (b), 29-22

Länk: Dubbla segrar mot finska mästarna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here