IFK Kristianstad förstärker personalstyrkan med SM-guldvinnare

Anna Olsson. Foto: Martin Trobäck.

IFK Kristianstad fortsätter att spetsa till sin organisation. Efter att Björn Sätherström och Jonas Jönsson lämnat klubben har man sökt efter ersättare och nu har man hittat henne – Anna Olsson som till vardags spelar i H65 Höör.

Björn Sätherström som var utvecklingsansvarig i IFK Kristanstad lämnade klubben i juli för att bli assisterande tränare till Ljubomir Vranjes i Vezprem. Utöver Sätherström har även klubbens sportsligt ansvariga Jonas Jönsson valt att gå vidare med sin karriär på annat håll.

Idag presenterades Anna Olsson som ny idrottskonsulent i klubben. Som idrottskonsulent kommer Anna Olsson att ansvara för all ungdomsadministration samt agera bollplank åt klubbens ungdomsledare. Och det är ingen duvunge IFK Kristanstad har plockat in. Olsson har flertalet år som elithandbollsspelare bakom sig och tog så sent som i våras ett SM-guld med sitt H65 Höör då man lite otippat slog Sävehof i finalen.

Anna Olsson har sedan tidigare anknytning till Kristanstad då hon dels själv spelat i Kristanstad HK säsongen 14/15 samt så är hennes bror den tidigare IFK Kristianstadspelaren Markus Olsson. Utöver nämnda klubbar har hon även representerat Eslöv, FIF och Lugi innan han gick till H65 Höör. Hon kommer att kombinera sitt jobb som idrottskonsulent med sitt handbollsspelande.