IFK Kristianstad förlänger med ligalandslagsmannen

Philip Henningsson, IFK Kristianstad. Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt

Pressmeddelande: Igår drog han på sig landslagströjan för första gången och gjorde två mål i träningsmatchen mot Ricoh med ligalandslaget. Idag kan vi berätta att Philip Henningsson har väldigt glädjande förlängt sitt avtal med IFK Kristianstad till 2019.

Inför denna säsongen var det inte många som räknade med att han skulle få så pass mycket speltid redan i år, Philip har stadigt utvecklats till en väldigt solid spelare. Med sin fysik och kompromisslöshet är han väldigt nyttig såväl offensivt som defensivt, skriver IFK Kristianstad på sin hemsida.

– Philip är fortfarande ung i de här sammanhangen och det ska bli kul att se hans utveckling de kommande säsongerna, avslutar sportchefen Jesper Larsson

Slut på pressmeddelande.

Philip Henningsson, som anslöt de orangea från IFK Ystad, har överraskat i år och spelade in 76 mål och 47 assist i Handbollsligans grundserie. Den 193 cm långe vänsternian har dessutom hunnit med 10 mål i kvartsfinalspelet. Härnäst väntar semifinaler för IFK Kristianstad mot Henningssons gamla rivallag – Ystad IF HF.

Länk till artikeln hos IFK Kristianstad