HK Malmö vände och vann häftigt Skånederby

Magnus Persson, HK Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Lugi var bättre i 55 minuter, men HK Malmö var bättre sista fem och vann Skånederbyt med 28–27.

De båda lagen kom till matchen med lite olika bakgrund – Lugi från en förlust hemma mot OV Helsingborg medan HK Malmö vann borta mot IFK Ystad. Det båda lagen hade gemensamt inför matchen var att de saknade nyckelspelare. Lugis lagkapten Markus Sjöbrink kom inte till spel och inte heller HK Malmös Viktor Östlund.

Lugi gjorde en otroligt fin inledande halvlek och framförallt var det genom ett starkt försvarsspel. Bortalaget gick fram till ledning med 3–0 innan Stian Tönnesen tog timeout, men det hjälpte föga och det dröjde sju minuter innan Otto Lagerquist kunde spräcka hemmalagets målnolla.

I Lugis offensiv handlade mycket, som vanligt, om Casper Käll. HK Malmö klarade inte av att få stopp på avige mittnian och Lugi gjorde 15 mål i den första halvleken. HK Malmö hade dessutom förtvivlat svårt att göra mål i uppställt anfallsspel, men kunde ändå få in en reducering till 12–15 precis före halvtidsvisslan.

HK Malmö var säkert nöjda med att underläget inte var större än tre bollar – halvleken var nämligen helt och hållet Lugis.

Lugi startade även den andra halvleken på ett riktigt bra sätt och Theo Übelacker bjöd på drömmål, Simon Sejr på riktigt fina räddningar och Tomas Axnér på taktiska drag. Bortalaget hade chans att gå upp i femmålsledning, men istället vaknade HK Malmö till liv och helt plötsligt var det bara ett mål som skiljde lagen åt. Det gjorde att Tomas Axnér tog timeout. Lugi fick god effekt på den timeouten och gjorde ett ryck igen till ledning med 21–17.

Efter det kändes matchen mer eller mindre avgjord, men HK Malmö vägrade att ge upp och med drygt fyra och en halv minut kvar kvitterade Hampus Olsson till 26–26. Hur lyckades hemmalaget med det? Den största anledningen var Anton Hellberg som stod för flera viktiga räddningar. Ett anfall senare gjorde sedan Daniel Ekman 27–26 och det var hemmalagets första ledning i matchen.

När Magnus Persson gjorde 28–26 var det istället drömläge för HK Malmö att vinna matchen. Extra tungt för Lugi eftersom Persson precis före målet definitivt kunde åkt på en offensiv foul. På slutet blev det riktigt irriterat och det haglade utvisningar åt båda håll, något hemmalaget uppenbarligen tjänade på.

HK Malmö vann med 28–27 och är ny serieledare i Handbollsligan.

3 Kommentarer

  1. Det var inte MHK som vände matchen, det var domarna som tappade den helt och bortalaget fick absolut ingenting med sig.

    • Man kan väl säga att dom LUGI tappade matchen o humöret.. Att bete sig som dom gjorde på slutet visar bara ung o dum samt orutin. Sen att domarna tappade mycket, absolut..
      Sen förkortas Malmö med HKM.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here