HK Malmö gör klart med ny tränare till Utvecklingslaget

Sävehofs Linus Ekman jublar efter att ha gjort mål medan HK Malmös Carl-Johan Andersson deppar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och HK Malmö den 6 april 2017 i Partille. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

HK Malmö har skrivit kontrakt med en ny tränare till klubbens utvecklingslag på herrsidan nästa säsong. Det är Linus Ekman, 26, som hämtas in från Sävehofs akademi, skriver HK Malmö i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– HK Malmö känns som en klubb där jag kan utveckla mig själv som tränare och skapa
möjligheter för att ta nästa kliv i min egen utveckling. Det skall bli otroligt roligt att få
vara en del av denna resa och bli en del av HK Malmös satsning, säger Linus Ekman i pressmeddelandet.

Linus Ekman har tidigare tillhört i IK Sävehof i tio säsonger som ungdomsspelare, seniorspelare och senast som tränare i Sävehofs akademi. Han har Hammarö som moderklubb, gjort en sejour i HIF Karlskrona och har dessutom tillhört Sävedalen som spelare och tränat Baltichovs A-flickor.

Men nu är det dags för spelaren som blev tränare att ta ett nytt steg i karriären, ett steg nedåt, rent geografiskt. 26-åringen ska flytta ner till Köpenhamn för kärleken och i samma veva passade Malmö på att höra av sig till tränaren för att hjälpa till att utveckla HK Malmös ungdomssatsning.

– Det skall bli otroligt roligt att få vara med på denna resa som klubben vill göra med sin ungdomssida och jag hoppas att jag kan vara med och bidra med egna erfarenheter i diverse frågor, stora som små. Som ledare vill jag utveckla killarna framförallt tekniskt men även taktiskt samt utveckla dem som individer. Detta kommer ge dem bra förutsättningar för att kunna ta klivet upp i klubbens seniorlag, säger Ekman.

Sedan tidigare känner Linus Ekman Malmös spelare Anton Blickhammar och Robert Månsson från tiden i Sävehof, där den sistnämnde uttalar sig i pressmeddelandet om Malmös nya ungdomstränare.

– Jag är oerhört glad över att vi lyckats knyta Linus till vår verksamhet. Jag och Linus
har en god relation sedan lång tid tillbaka och när möjligheten att få Linus till HK
Malmö uppenbarades sig så kändes det klockrent. Linus är precis den typ av ledare vi söker för att utveckla vår ungdomsverksamhet och bygga HK Malmö 2.0, säger Robert Månsson och avslutar.

– Han kommer passa perfekt in i föreningen och den handbollsfilosofi vi vill skapa. Linus besitter en fin handbollshjärna och härliga ledaregenskaper som kommer ge våra ungdomar möjligheten att utvecklas till duktiga och kreativa handbollsspelare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here