Alingsås HK vände och vann mot HK Malmö

Andreas Berg, Alingsås HK Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Alingsås HK har tagit kommandot i semifinalserien mot HK Malmö. Efter 24–21 ikväll leder Alingsås HK nu med 2–1 i matcher.

ANNONS

Snackisen i HK Malmö var huruvida Adam Lönn skulle kunna gå för fullt efter den förmodade armskadan i semifinal två. Om storskytten hade ont var det inget han visade, vänsternian gjorde nämligen matchens första mål fram till 1–0. Efter det bjöds publiken på det briljanta samarbetet mellan Felix Claar och Oscar Bergendahl som ledde till mål för bortalaget.

AHK började matchen bäst och Richard Frisk var riktigt vass mellan stolparna. Båda lagen spelade bra försvarsspel men den första halvleken kantades annars av två saker: För HK Malmö kanonlägen som missades och för Alingsås HK tekniska fel.

Alingsås var länge i ledning men så bytte HK Malmö in Kristian Sæverås istället för Dan Beutler och då vände matchen. Norrmannen började rädda direkt och HK Malmö kunde gå fram till 13–9 precis före halvtidsvisslan ljöd. Det sista målet gjorde Adam Lönn.

HK Malmö fortsatte att mala på i den andra halvleken och fick en bra start tack vare en straffräddning från Sæverås på en stekhet Andreas Berg. Då hade HK Malmö ledningen med 15–10 och såg ut att gå mot seger.

AHK vägrade dock att ge upp och det är ju precis så det brukar se ut när Alingsås spelar. 15–10 blev 16–14 och efter det var det jämnt matchen ut. Alingsås kvitterade till 21–21 med drygt fyra minuter kvar genom Andreas Flodman och strax efter gav Bergendahl AHK ledningen med 22–21.

Det definitiva avgörandet kom med en och en halv minut kvar när William Andersson Moberg satte 23–21 till AHK.

Alingsås HK var dock lite vassare när det skulle avgöras och vann matchen med 24–21 inför över 2000 åskådare. HK Malmö har nu kniven mot strupen och måste vinna två raka matcher för att gå till final. För Alingsås är ännu en final riktigt nära.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here